Vrienden van het Gilde

Het Onze Lieve Vrouwe Gilde uit Aarle-Rixtel, oftewel de ‘Blauwe Schut’, mag zich verheugen in een breed draagvlak in en zelfs buiten het dorp. Veel mensen voelen sympathie voor Aarles oudste vereniging, die dateert uit 1324. De stap om echter lid te worden is vaak nog net iets te groot. Daarom hebben wij in 2006 als Gilde het initiatief genomen tot oprichting van de: Vrienden van het Onze Lieve Vrouwe Gilde.

Wie ‘vriend’ wordt van het gilde, krijgt als bewijs daarvan een fraai onderscheidingsteken in de vorm van een draagspeldje en een genummerd certificaat. Eenmaal per jaar, op de eerste zondag in mei, wordt er een speciale bijeenkomst gehouden voor alle “vrienden”, waarbij het Gilde aanwezig zal zijn. Er wordt getromd, gevendeld, en er wordt geschoten om de titel Hagelkruiskoning. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje!

U wordt ook op de hoogte gehouden van de activiteiten van ons Gilde. Zo gaat de ‘Blauwe Schut’ regelmatig op Moederdag naar de St. Jan in Den Bosch voor de traditionele Maria-omgang. Mocht u denken ‘Dat zou ik wel eens mee willen maken’ en er is nog ruimte in de bus, dan kunt u vrijblijvend mee. Maar ook als u op eigen houtje wilt gaan, een Gildefeest of een andere activiteit van het Gilde wilt bezoeken, kan dat. U bent immers tijdig op de hoogte door de toegezonden nieuwsbrief. Ook wordt u jaarlijks uitgenodigd voor het inmiddels bekende klokkenkoning schieten tijdens de kermis. U heeft al eerder laten blijken dat u belangstelling heeft voor het Gilde. Wij doen u dan het aanbod om lid te worden van de ‘Vrienden van het Onze Lieve¬†Vrouwengilde’. Voor slechts 25,- per jaar hoort u er helemaal bij. Aanmelden kan via het contactformulier op onze website, u krijgt daarna meteen een certificaat toe gestuurd en natuurlijk het speldje!

U kunt zich aanmelden bij:

Secretariaat Onze Lieve Vrouwe Gilde.

Buizerdstraat 2, 5735 HG Aarle-Rixtel.

Tel: 0492-382288 / 06-52462803

Email: secretariaat@olvgilde.nl